Pirmasis „Eurofestivalis“ nugriaudėjo Hiutenfelde

2008 m. liepos 4-6 dienomis Vokietijoje esančios Vasario 16-osios gimnazijos parke nugriaudėjo pirmasis Europos lietuvių lietuviškojo roko festivalis „Eurofestivalis 2008“. Tris dienas vykusio festivalio scenoje pasirodė bene tuzinas lietuviškai muzikuojančių grupių iš visos Europos. Nuo gausiausiai atstovaujamos Vokietijos – pasirodė net penkios šioje šalyje muzikuojančios lietuvių grupės – neatsiliko ir Latvija, Prancūzija, Airija bei Didžioji Britanija. 

Ypatingą reikšmę festivaliui suteikė Lietuvos Respublikos Prezidento Valdo Adamkus vizitas. Sveikindamas pirmojo tokio masto ir pobūdžio roko festivalio dalyvius ir klausytojus, Lietuvos Prezidentas pabrėžė, kad šiandien vėl prisiliečiame prie istorijos, kuri praėjusio amžiaus viduryje lietuvių tautai atnešė daug skausmo, skriaudų ir neteisybės, tačiau jos nepalaužė.

„Iš savo istorijos žinome, kad lietuviai yra dainuojanti tauta. Gimtoji kalba ir daina – tai svarbus mus jungiantis ryšys, kad ir kur būtume, – sakė Prezidentas V.Adamkus. – Dainos sugriovė sienas tarp valstybių, o dabar jos jungia laisvės siekiančius žmones“.


Infos auf Deutsch!

Wir freuen uns allen mitteilen zu können, dass das "Eurofestival 2008" am Freitag, den 04.07, um 18 Uhr vom litauischen Staatspräsidenten Valdas Adamkus eröffnet wird.

Weitere Infos zum Festival finden Sie hier!


Prezidentas Valdas Adamkus atidarys pirmajį Europos lietuvių roko festivalį!

Džiaugiamės galėdami pranešti, kad pirmajį Europos lietuvių roko festivalį „Eurofestivalis 2008“ atidarys Prezidentas Valdas Adamkus.

Festivalio atidarymas įvyks penktadienį, liepos 4 d., 18 val.

Festivalio kasos dirbs nuo 17 val.



Sudaryta festivalio programa!

Skelbiame galutinę festivalio programa!

penktadienis, liepos 4 d.
18:00    Eurofestivalio 2008 atidarymas
18:30 - 18:50 GLAVVIAM (DE)
19:10 - 20:40 Virge (DE/LV)
21:10 - 22:45 Requiem (LT)
22:45 - 23:00 Ugnies šou su Iceflame (DE)

sestadienis, liepos 5 d.
14:00 - 14:30 Daina Juknaitė (ARG/DE)
14:30 - 15:15 Kraujo Aschara (DE)
15:30 - 15:50 Greta Kati (DE)
16:10 - 17:00 TRIOLina (FR)
17:15 - 18:00 Valentinas (UK)
18:15 - 19:00 pasaQa (DE)
19:20 - 20:50 Nojus (IRL)
21:20 - 23:00 ANBO (LT)

sekmadienis, liepos 6 d.
"Chill-out-jam-session"

Visi, ketinantys dalyvauti viso savaitgalio programoje, nepamirškite atsivežti "maudymukus". Esant geram orui, sekmadienį bus galima nuvykti į netoliese esantį Hemsbach'o ežerą pasimaudyti!

O čia galite parsisiųsti žemėlapį bei festivalio programą PDF formatu.

Jei turite vokiškai kalbančių draugų, kurie domisi festivaliu, esame paruošę puslapį su visa informacija vokiečių kalba: www.eurofestivalis.org/INFO-DE

Nusiųskite nuorodą savo draugams!


Išrinkta festivalio žiuri, kuri rinks festivalio nugalėtoją!

Festivalio nugalėtojai bus renkami trijų asmenų žiuri, kurią sudarys muzikantas Darius Mileris-Nojus, "MA Studios" prodiuseris ir dainų autorius Gediminas Zujus bei Muzikos agentūros "BonusFX" vadovas Jonas "Džonis" Ščevinskas.

Dėl pirmosios vietos varžysis visi festivalio dalyviai, kurie ligšiol nėra išleidę lietuviškos kompaktinės plokštelės.

Festivalio nugalėtojai bus apdovanoti galimybe įrašyti vieną savo dainų profesionalioje įrašų studijoje "MA studios" Vilniuje.


Eurofestivalyje pasirodys grupės iš šešių Europos šalių

Nepaliaujamai artėja pirmasis Eurofestivalis, savo idėja jau spėjęs sužavėti ne tik dvi nepakartojamai šaunias grupes iš Lietuvos (REQUIEM ir ANBO), bet ir kone visą tuziną muzikantų iš Airijos, Vokietijos, Latvijos, Anglijos ir Prancūzijos, kurių užsidegimo ir žinoma neblėstančios meilės Lietuvai dėka po atviru dangumi kartu linksminsimės ištisas dvi paras. Trumpai drūtai pristatome šių metų festivalio dalyvius:

NOJUS (Airija)

"Kur dažo juodai juodai, kur myli karštai karštai..." - kiekvienam iš mūsų iki skausmo pažįstami šie legendinės grupės AIRIJA (1995 išrinkta Lietuvos "Metų roko grupe") žodžiai. Vokalistas, dainų ir muzikos autorius Darius Mileris Nojus nuo 2000-ųjų metų sėkmingai tęsia solinę muzikinę veiklą kartu su būgnininke Asta Mileriene ir bosistu Vidmantu Galecku Žaliojoje saloje. Su grupe AIRIJA sugrojęs daugiau kaip 350 koncertų ir išleidęs net penkis albumus, 2007-aisiais metais NOJUS išleido jau penktą solinį albumą - "Archyvas". Eurofestivalyje grupė NOJUS pristatys tiek jau legendinėmis tapusias bei visiems gerai pažįstamas dainas, tiek naujausią savo kūrybą.

Plačiau apie grupę - nojus.frype.lt ir www.nojus.com 

VIRGE (Vokietija/Latvija)


Iš Lietuvos koncertuos grupės REQUIEM ir ANBO!

Pirmajame Europos lietuvių roko festivalyje svečių teisėmis gros dvi nepaprastos lietuviškojo roko grupės iš Lietuvos - REQUIEM ir ANBO!


Requiem lyderis "Psichas"REQUIEM - viena garsiausių Lietuvos roko grupių, susikūrusi 1995 metais Ukmergėje. 1998 metais jie išleido debiutinį albumą "Niekam nežinomi žmonės", o vėliau lietuviško roko klasika tapusią dainą "Aš nupirksiu tau namą" ir dar ne vieną gerai žinomą kūrinį.

Grupės lyderis Tomas "Psichas" Krivickas jau seniai tapo legendine persona Lietuvos pramogų pasaulyje. 2005-aisias REQUIEM atšventė savo 10 metų jubiliejų. Šiuo metu grupės repertuaras sudarytas iš maždaug 40 autorinių dainų. Įspūdingus pasirodymus atliekanti grupė pasižymi ne tik profesionaliu atlikimu, bet ir nestandartine grupės sudėtimi. Paskutiniųjų metų REQUIEM kūryba bei pasirodymai nubrėžia naujus gyvos lietuviškos muzikos kokybės standartus. 

Eurofestivalyje REQUIEM koncertuos penktadienio vakarą!

Plačiau apie grupės muzika bei narius - requiem.frype.lt


ANBO susikūrė 1996 m. Utenoje, ir jau 1997 m. išleido albumą "Savęs link". 1999-2000 m. namų sąlygomis buvo įrašinėjamos naujos dainos, ieškoma muzikantų. 2002 m. rugpjūčio mėn. ANBO daina "Kas?" pateko į radijo stoties "Lietus" grojaraštį ir ten išsilaikė keletą savaičių. 2002-03 m. ANBO dalyvavo "Muzikinės partijos" projekte "Populiariausi šventiniai šlageriai" su daina "Baltas lino gyvenimas", ir LTV laidoje "Duokim garo" su perdaryta liaudies daina "Buvo gera gaspadinė", kuri išleista rinkinyje "Folkšokas 2". 2007-aisiais išleistas antrasis albumas "12 Žingsnių".

Eurofestivalyje ANBO koncertuos šeštadienio vakarą!

Plačiau apie grupę - anbo.frype.lt ir www.anbo.lt 


Syndicate content